De korte super8 film "Anna"

Op 9 en 10 juli werden er opnames gemaakt van de korte film Anna. Op zich niet heel bijzonder zou je denken, ware het niet dat deze film niet digitaal word opgenomen maar ouderwets op film, super8. Dit maakt de uiteindelijke film, maar ook de voorbereidingen en de opnames extra bijzonder. Terugspoelen en opnieuw een take doen zit er niet. Wat je hebt "geschoten" staat op de film en dat heb je dan. Uiteraard kun je een scene zo vaak opnemen als je wilt mits je dus over genoeg film beschikt! Het is dus van groot (ook financieel) belang dat we een goed plan hebben en we precies de compositie, shot's en camerabewegingen op papier hebben staan. De regel is dan ook dat de film al klaar moet zijn op papier, dan hoef je 'm "alleen nog maar" op te nemen. Zie hieronder het resultaat.

 

Regie & Scenario

Chris Roest 

Camera

Jacco van Burken

Regie assistent

Boy Ensel

Licht

Jacco Hagenbeuk & Sonny Tundo

Visagie en grime

Michelle Milatz

Muziek

Suleyman Ozturk

Audionabewerking

Hans Brouwer

Met

Relinde de Graaff & Zoë-Nova Dirkzwager

Trailer anna


knipsels


Radio intervieuw

Super8

In de jaren '70 en begin '80 was super8 (8mm film) populair  bij consumenten.  De opvolger was natuurlijk de Hi8 (tapes) , niet meer ontwikkelen en gewoon even terug spoelen als er iets fout ging. Tegenwoordig is er nog film te krijgen, prijzig maar leuk om mee te experimenteren!  Meer weten of film kopen? Ga dan naar de website van super8 reversal lab, www.super8.nl

Relinde de graaff

In de film speelt Relinde de Graaff de hoofdrol. Dit terwijl ze hoog zwanger was van haar eerste kindje. Tijdens de opnames merkte je er helemaal niks van. Relinde heeft een super rol neergezet.

 

Benieuwd wat Relinde nog meer heeft gedaan ? kijk dan hier


 

 Apparatuur Canon 814xl-s en Vision 3 200t/7203

 

Voor de film gebruiken we een Canon 814 XL-S, samen met de Canon 1014 XL-S, het top model van Canon in begin jaren 80. De film die we gebruiken is de Kodak Vision 3 50D/7203 (daglicht film) en de Vision 3 200T/7213 (kunstlicht film). Beide hebben een  emulsie die ook voor 16 en 35 mm is gebruikt.